[ad_1]
Rob Manfred har förmodligen rätt.
Det är alldeles för tidigt att börja oroa sig för vad som kan hända i december 2026, då Kollektivt förhandlingsavtal mellan Major League Baseball-spelare och ägare löper ut.
Det finns två hela säsonger att njuta av mellan nu och då, vilket ger värdefulla möjligheter att se Aaron Judge, Juan Soto och Bobby Witt Jr. slå basebollar, att se Paul Skenes och Tarik Skubal få slagmän att se dumma ut och att se Shohei Ohtani både slå basebollar och få slagmän att se dumma ut.
Förutom att varje gång Manfred och hans chefer öppnar munnen påminner de oss om den osäkerhet som 2027 – och därefter – innebär.
“Jag tänker inte spekulera i vad vi kommer att föreslå, vad vi kommer att försöka förhandla med MLBPA – det är ett år kvar”, sa Manfred till reportrar under sin vårträningsresa i Arizona förra veckan. “Jag är skyldig ägarna att ge dem en möjlighet att samlas kring en förhandlingsstrategi.”
Man behöver inte vara en mästare på att prata dubbelt för att räkna ut att “förhandlingsstrategin” för ägarna – som uppmuntras av en gemensam fiende i Los Angeles Dodgers som spenderar fritt, som skrev ett kraftigt uppskjutet 10-årskontrakt med Ohtani förra vintern och vann World Series innan de spenderade nästan en halv miljard dollar i vinter på 11 spelare – kommer att innehålla orden “lönetak”.
“Om jag ska vara kritisk mot något så är det inte Dodgers”, sa Manfred. “Det kommer att vara systemet.”
Även om ägarna alltid har velat ha ett lönetak som i de andra stora sporterna, har de inte drivit på för ett sådant sedan strejken 1994, som varade i 232 dagar och tvingade fram en inställd World Series. Säsongen 1995 var bara dagar från att börja med ersättningsspelare när ett preliminärt föreläggande mot ägarna utfärdades i Southern District of New York av Sonia Sotomayor, som nu är domare i Högsta domstolen.
Trettio år senare tyder ägarnas ord på att de förbereder sig för att göra ett nytt försök att införa ett lönetak – eller åtminstone inte har något emot att se sina kollegor försöka.
“Jag önskar att vi skulle ha ett lönetak i baseboll på samma sätt som i andra sporter, och kanske kommer vi att ha det så småningom, men det har vi inte nu”, sa Orioles ägare David Rubenstein till Yahoo Finance i januari.
Yankees ägare Hal Steinbrenner, vars far George gjorde Yankees till sexfaldiga mästare genom att samla superstjärnor utan hänsyn till lönekostnaderna, sade att han inte skulle motsätta sig ett lönetak, även om han tillade att han skulle vilja att det kom med ett lönegolv. (Detta, skägg och inget mer “New York, New York” efter förluster – vilken vecka i Bronx).
Till och med Steve Cohen, megamiljardären Mets ägare som skrev kontrakt med Soto för 765 miljoner dollar och som Cohen Tax – en 110% skatt som tilldelas lag för varje dollar de spenderar på löner över 301 miljoner dollar – är uppkallad efter, viftade bort en fråga om ett potentiellt lönetak förra veckan genom att säga att han kommer att “… tävla under alla omständigheter.”
MLBPA, under ledning av verkställande direktören och den före detta förstabasmannen Tony Clark, har förblivit motståndare till ett lönetak, så en långvarig arbetsnedläggelse skulle nästan säkert följa om ägarna drev på för ett lönetak.
Manfred var stolt över att lockouten 2022 inte resulterade i några avbrutna matcher under ordinarie säsong. Men skulle Manfred, som började sin karriär som extern rådgivare till basebollens ägare på 1980-talet och sa att han planerar att avgå som kommissionär 2029, vara villig att riskera en långvarig arbetsnedläggelse om den potentiella belöningen var ett arv-definierande lönetak som ägarna har jagat i årtionden?
Och vad händer om uppgiften att vinna ett lönetak gjordes lättare eftersom facket var splittrat inifrån? Medan världens Judges, Ohtanis och Sotos har fortsatt att tjäna niosiffriga kontrakt har medelklassen blivit alltmer utkonkurrerad. Tidigare All-Stars som Jose Iglesias, Craig Kimbrel, J.D. Martinez, Whit Merrifield, Jose Quintana och Anthony Rizzo har fortfarande inga kontrakt när mars närmar sig.
Det fanns tecken på en splittring under förhandlingarna 2022, då CBA godkändes av facket med 26-12 röster, vilket inkluderade nej från alla åtta medlemmarna i den verkställande underkommittén, en grupp som inkluderade Max Scherzer, Andrew Miller och Gerrit Cole. Miller gick i pension efter lockouten, medan Scherzer och Cole inte längre är med i underkommittén.
“Ärligt talat är jag skyldig våra fans att inte gå in i allt detta för tidigt”, sa Manfred. “Jag menar, det är illa nog när du gör det och förhandlar och alla är oroliga för det. Vi är bara inte där än.”
Åh ja, det är vi.
[ad_2]
Source link